Activiteiten in de winter

Safari door het territorium van de wolf

Safari door een van de territoria van de wolven. Zoeken naar wolven, sporen en het maken van een kampvuur tijdens een stop. Het is een beleving op zich.

Safari wandeltocht (op sneeuwschoenen)

Excursie op sneeuwschoenen door het bos en het maken van een kampvuur in een Samen-tent (Laplanders), waar u uw maaltijd kunt bereiden. Ook kunt u leren hoe u in de wildernis kunt overleven en uw weg te vinden zonder GPS.

IJsvissen

IJsvissen op een meer.

Avonturendag in de wildernis

Op een quad rijden door de wildernis of stepsleeën op het ijs.

Hondensledetocht

Ervaar het hondenslee-avontuur aan den lijve in het winterse sneeuwrijke Värmland. Wees erbij als de ijverige husky´s aangespannen worden, die maar in één ding zin hebben……… en dat is rennen, rennen en nog eens rennen.

www.huskyfarm.com

Husky Winterwandeltocht

Ook in de winter een absoluut hoogtepunt tijdens uw vakantie. Aan de riem laat u zich door de Husky voorttrekken. Voel u als Amundsen of Scott tijdens een poolexpeditie. Een wintersprookje wordt werkelijkheid.

Winterlandschap Fotosafari

In een prachtig fotogeniek sprookjeslandschap volop met ijs en sneeuw, verlicht door de laagstaande winterzon, kunt u de meest prachtige foto´s maken.

Swedish Rally

De rally van Zweden, ofwel de Uddeholm Rally, is na de Rally van Monte Carlo de tweede rally van het nieuwe jaar voor het WRC-wereldkampioenschap. Voor Värmland is dit het grootste evenement van het jaar met zo’n 200-250.000 bezoekers. Dat betekent, dat het erg druk is in Värmland, maar ook heel erg leuk. Er zijn vele festiviteiten om dit spektakel heen georganiseerd.

www.swedishrally.com

 Bezoek op de Huskyfarm

U kunt ook een Huskyfarm bezoeken. Graag leggen de eigenaren u de eigenaardigheden en onderlinge verhoudingen van dit fascinerende hondenras uit en vertellen zij u over de spannende hondensledetochten.

  www.huskyfarm.com

Skiën

In Zweden kunt u prima skiën, ondanks de wat kortere dagen. Verschillende skipistes zijn verlicht, waardoor skiën extra romantisch kan zijn. Ook kent de omgeving een echte skitunnel. Dit is een bijzondere ervaring.

www.fortumskitunneltorsby.se

www.skisunne.se

www.branas.se

  Langlaufen

In de winter is in de directe omgeving van het huis een groot aantal langlauftrajecten te gaan. Voor loipes kunt u contact opnemen met het toeristenbureau in Munkfors.