Activiteiten in de zomer

Varen

Op de rivier of op het meer. Een boot met fluistermotor kunt u huren en uren genieten van zon en water. Smeer u wel in met factor 20.

Vissen

Met zoveel meren en de rivier in de omgeving is er veel te vissen. U hebt een viskaart nodig, die overigens op veel plaatsen te koop is. In Munksfors bij het toeristenbureau bijvoorbeeld.

Kanoën of wandelen
Naast lekker luieren of een goed boek lezen kunt u kanoën of wandelen. Er zijn diverse tochten (ook met GPS). Een kano is te huur bij de camping in de buurt. www.storangenscamping.com.

Skeeleren en fietsen
In het voorjaar van 2006 is de laatste hand gelegd aan de Klarälvsbanan, een 90 km lang  wieler- en skeelerpad. (van Karlstad tot Uddeholm). Perfect voor diegenen die hun skeelers graag onderbinden of op de fiets de omgeving willen verkennen. Fietsen zijn te huur bij de camping in de buurt. www.storangenscamping.com.

Kinderactiviteiten
De omgeving nodigt uit tot veel kinderactiviteiten. Een Kubb-wedstrijdje, sporen-speurtocht, kampvuur met broodjes bakken of een echt vlot bouwen waarmee u later de rivier op gaat. Informatie over deze activiteiten zijn te krijgen bij het toeristenbureau in Munkfors.

Kano-excursie
U kunt een kano huren, vanaf de rivier via smalle kreken naar een meer. u kunt ook mee op kano-excursie. Een prachtige tocht die zowel over de Klarälven als ook over één van de vele meertjes gaat. U kunt ook verschillende meerdaagse tochten in de omgeving maken, waarbij u in de vrije natuur overnacht. Informatie bij toeristenbureau Munkfors.

Paddenstoelexcursie
Er zijn volop paddenstoelen in de bossen te vinden, vooral in de maanden augustus en september. Mooie, maar ook lekkere paddenstoelen! In Zweden mag iedereen paddenstoelen plukken en dat wordt dan ook volop gedaan. Een introductie in de wereld van de paddenstoelen is mogelijk. Informatie hierover is te verkrijgen bij toeristbureau Munkfors.

Mountainbike-tocht
Ontdek de omgeving op een mountainbike, dwars door de bossen. Onderweg of aan het eind van de tocht neemt u een verfrissende duik in een van de meren of in de rivier in de buurt.

Eland- en wildsafari
Onder begeleiding is mogelijk om diep in de bossen op zoek te gaan naar elanden en wild.
www.lewa.nu

Husky Wandelingen

Laat u zich eens een keer door een Husky voorttrekken. Ondervind de enorme kracht van de hond. Wandelen op de noordelijke manier en geniet van de Husky in zijn element.

Klarälven vlottentocht
Een vlottentocht op de rivier Klarälven is een ervaring op zich. Soms dobberend op een rustig kabbelend water, dan weer vechten tegen de elementen om uw vlot op tijd aan de kant te kunnen krijgen. Zowel dagtochten, als ook meerdaagse tochten (waarbij u op het vlot overnacht of in een tent die u opzet in de vrije natuur) zijn mogelijk. Met of zonder begeleiding. U kunt zelfs uw eigen vlot bouwen.

www.sverigeflotten.com

www.klaralvenkanot.com

Dressintocht
Met een speciaal karretje (Dressin) fietst u over de rails van de oude spoorbaan van Uddeholm naar Hagfors. U gaat dwars door de natuur en eindigt midden in de stad bij het treinmuseum (kinderen mogen op alle treinen!). In begin juli staan de lupines vol in bloei en kunt u genieten van de geur en de paars-/roze velden! Voor kleine kinderen zijn er speciale fietsstoeltjes met gordels.

Rondvlucht
Met een 4-persoons vliegtuigje kunt u vanaf Airport Hagfors de omgeving vanaf een heel andere hoogte bekijken. Alleen al het opstijgen in zo’n klein vliegtuigje is een belevenis op zich!

Mineralen- en edelstenen zoeken
Amethist, bergkristal en wit opaal wordt in de omgeving gevonden. U kunt met of zonder een gids op zoek naar uw eigen stenen en wie weet hebt u geluk.

Roofdiercentrum
Een bezoekje aan het roofdiercentrum is zeker de moeite waard. Het roofdierencentrum zit sinds 2005 in Råda. U komt hier van alles te weten over de roofdieren in deze omgeving (wolf, beer, lynx en veelvraat). U kunt ze zelfs aanraken! Met een speciaal audio-systeem kan je een rondleiding in eigen taal krijgen.

www.rovdjurscenter.se

Nordic Walking
Waar zou u beter deze prachtige sport kunnen uitoefenen dan in de uitgestrekte bossen rond Ransäter en Munkfors. U kunt gebruik maken van de topografische kaarten om een heerlijke route uit te stippelen.  

Golf
In de nabije omgeving liggen diverse 18-holes golfbanen.