Omgeving

Huize Hogsby ligt in het natuurgebied Ransätershöjden, waar u zomers heerlijk kunt wandelen, fietsen en zwemmen. Een ontmoeting met herten, elanden of vossen is geen uitzondering.
Ook vindt u rondom ons huis diverse fietsroutes o.a. van Hagfors naar Karlstad. Dit fietspad is aangelegd op het oude spoortraject.
Op 200 m afstand van ons huis stroomt de rivier de Klarälven. In deze grootste rivier van Zweden kunt u lekker zwemmen, kanoën en vissen. Of wat te denken van Sunne (23 km) met zijn megazwemparadijs, mooie skipistes of mogelijkheden voor rondvaarttochten op het Frykenmeer met Europa’s oudste nog werkende stoomboot?
In Torsby ligt ’s werelds grootste en langste overdekte skibaan. Daarnaast ligt ons huis op vijf kwartier rijden van een groot skigebied in Branäs (www.branas.se).  In de buurt van ons huis is het mogelijk om te schaatsen en te ijsvissen op de diverse meren. Ook is er op loopafstand een verlichte langlaufloipe.

Het weer in Värmland is stabiel en Värmland heeft de meeste zonuren van Zweden. Het aantal zonuren ligt ver boven dat van Nederland. Het gebied heeft een landklimaat. Dit betekent dat er nog echte koude winters zijn met veel sneeuw, maar ook dat de zomers warm en droog zijn. De temperatuur ligt zomers tussen de 20 en 32 graden. Doordat de lucht in Zweden veel droger is en er vaak minder wind staat dan in Nederland, voelen de temperaturen in de zomer maar ook in de winter veel aangenamer. Het is ook erg prettig dat er weinig muggen in dit gebied zijn.

Waar ligt Huize Högsby?

Huize Högsby ligt op 8 km afstand van Munkfors (4000 inwoners).
Munkfors heeft vele voorzieningen zoals 2 supermarkten, een apotheek, een tweetal banken, een postkantoor en een Nederlandse bakker. Ook is er een overdekt centrum met o.a. een toeristen/informatie kantoor met restaurant. Het levensonderhoud is in grote lijnen vergelijkbaar met Nederland. Sterke drank is er wel duur. De woning is door zijn ligging een ideaal uitgangspunt voor leuke uitstapjes naar bijvoorbeeld: Sunne (23 km), Torsby (40 km), Hagfors (30 km) en Karlstad (60 km).

De steden Oslo (3,5 uur), Stockholm (4 uur) en Göteburg (3,5 uur) zijn ook te bezoeken.

De bus naar bijvoorbeeld Karlstad vertrekt 3 keer per dag op 500 m van ons huis. In het huis is een map aanwezig met informatie over de omgeving en activiteiten.